fbpx

Veelgestelde vragen

  • Je wint tijd en geld in het volgen van onze opleidingen
  • Je maakt jouw kantoor aantrekkelijker voor sollicitanten
  • Je kan nieuw personeel efficiënter opleiden en inwerken (bv. juniors)

Accountants Academy stelt jou en/of jouw medewerkers een online leerplatform ter beschikking met daarop al onze huidige én nieuwe opleidingen onbeperkt beschikbaar. Je kiest zelf waar en wanneer je een opleiding volgt en je kan dit volledig doen op eigen tempo.

Daarbovenop zijn er nog tal van andere voordelen, zoals o.a. het verschil maken naar sollicitanten en het efficiënt kunnen opleiden van nieuw personeel.

Wens je graag meer info, neem dan zeker even vrijblijvend contact op met ons en we lichten jou alle voordelen graag toe.

Ons aanbod aan opleidingen gaat heel breed, gaande van vaktechnische opleidingen zoals BTW, personenbelasting, etc. tot bijvoorbeeld Softskills voor accountants.

Daarnaast creëren we zowel specifieke opleidingen (bv. anti-witwaswetgeving, fiscale behandeling van cryptomunten, etc.), leer- en starterstrajecten (bv. starterstraject BTW, leertraject over de BTW-aangiftes, leertraject managementrapportering, etc.) alsook updates en actuasessies.

Kmo-portefeuille:

De kmo-portefeuille is wel mogelijk bij aankoop van een individuele e-learning via onze website.

Let op: het Vlaio legt de voorwaarde op dat de opleiding minimaal 100 euro (excl. btw) moet kosten om gebruik te mogen maken van de kmo-portefeuille.

De wettelijke termijn van 14 kalenderdagen begint te lopen vanaf er toegang is tot het online leerplatform. Het attest voor de opleiding dient ook behaald te zijn uiterlijk op 31 december van het jaar na de steunaanvraag.

Het erkenningsnummer van Accountants Academy als geregistreerd dienstverlener is DV.O239516 Het btw-bedrag dient steeds rechtstreeks betaald te worden aan Accountants Academy op BE86 7340 4901 8250.

De kmo-portefeuille is niet mogelijk bij aankoop van een abonnement op ons leerplatform. Dit omwille van volgende voorwaarde die het Vlaio vooropstelt:

“De diensten waarvan de inhoud niet op voorhand bekend is en waarvoor een abonnement of lidgeld wordt betaald.”

De onderwerpen van onze te creëren opleidingen worden geen jaar vooraf vastgelegd, maar grotendeels gecreëerd op maat van onze eigen leden. Hiermee maken we het verschil om onderwerpen uit te werken waarnaar effectief vraag of nood is.


Liberform:

Liberform is het opleidingsfonds van het PC336 (paritair comité voor de vrije beroepers, met name (gecertificeerde) accountants, belastingadviseurs, advocaten en bedrijfsrevisoren).

Liberform kan toegepast worden wanneer je aan de vooropgestelde voorwaarden voldoet. Per minimum gevolgd opleidingsuur heb je onder bepaalde voorwaarden bij Liberform het recht op een financiële tegemoetkoming/opleidingspremie van 10 euro en dit met een maximumbedrag van 60 euro per volledige dag per deelnemer. Meer info over hoe de premie aan te vragen en welke voorwaarden van toepassing zijn, vind je op volgende website: Liberform | Wat is de opleidingspremie

Van zodra de betaling volledig is voltooid, ontvang je een e-mail met daarin jouw inloggegevens (bekijk zeker ook jouw spam-folder). Vanaf dan heb je toegang tot je account en kan je jouw aangekochte opleiding(en) bekijken.

Betaal je via de kmo-portefeuille? Dan ontvang je jouw e-mail met inloggegevens direct nadat de kmo-portefeuille succesvol is afgerond.

Direct na de online bestelling van een of meerdere opleidingen ontvang je een e-mail met jouw factuur (bekijk zeker ook jouw spam-folder).

Je kiest zelf of je direct online wenst te betalen (bv. via QR-code) of via overschrijving (bv. bij betaling via kmo-portefeuille).

Absoluut niet! Volg ons op onze sociale media kanalen LinkedIn, Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief om steeds direct op de hoogte te zijn van onze nieuwste opleidingen.

Iedere opleiding, ongeacht of deze in totaal 40 minuten, 1 uur of 3 duur duurt, wordt door ons vakkundig opgedeeld in kortere leermodules om het online volgen zo aangenaam en leervriendelijk mogelijk te maken.

Een leermodule binnen een opleiding kan zowel bestaan uit een videobestand, document, formulier, etc.

Tussen de leermodules krijg je steeds één of enkele korte multiple-choice vragen m.b.t. het gevolgde deel. Op het einde van de opleiding krijg je eveneens enkele korte allomvattende vragen over de volledige opleiding. Na het beantwoorden van de vragen krijg je steeds het correcte antwoord.

Let op: jouw kijkgedrag wordt bij iedere leermodule geregistreerd door het systeem om na te gaan of je de volledige opleiding effectief hebt bekeken. Enkel bij het volledig bekijken van de opleiding wordt er op het einde een bijhorend ITAA-attest uitgereikt.

Neen. Van zodra je jouw inloggegevens hebt ontvangen, blijft jouw account gedurende drie maanden actief waarin je onbeperkt de opleiding kan bekijken en herbekijken. Nadien wordt jouw account geïnactiveerd.

Wens je toch langer dan 3 maanden gebruik te maken van al onze opleidingen, dan kan dit als lid van ons leerplatform. Bekijk hier welke formule het beste bij jou en/of jouw kantoor past of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Heel eenvoudig: altijd. Alle presentaties, bijlagen en/of documenten die bij een opleiding horen, zijn steeds beschikbaar om te bekijken en/of te downloaden.

Absoluut! Tijdens het bekijken van een opleiding kan je één of meerdere vragen stellen via een rechtstreekse knop. Nadien gaan wij hiermee onmiddellijk aan de slag en bezorgen we jou zo snel mogelijk het antwoord op jouw vragen.

Dit kan. Hiervoor dien je de playbar te besturen die je onderaan de video terugvindt.

Let op: het bijhorend ITAA-attest kan je enkel en alleen verkrijgen wanneer je de opleiding volledig hebt bekeken. Dit houdt in dat de voltooiingstijd minstens even lang moet zijn als de duur van de volledige opleiding. Attesten die hieraan toch niet zouden voldoen, worden niet opgeladen op het ITAA-portaal.

Neen, deze zijn niet extern downloadbaar. Alle bijhorende presentaties en bijlagen kan je uiteraard wel downloaden.

Omwille van de huidige coronamaatregelen worden er vandaag de dag geen fysieke opleidingen ingepland.

Absoluut! Alle behaalde ITAA-attesten via ons leerplatform zijn erkend als A-uren. Al onze e-learnings voldoen aan de vooropgestelde ITAA-voorwaarden om als categorie A-uren te gelden.

Wanneer je alle leermodules, bijhorende tussentijdse vragen én de afsluitende toets volledig hebt voltooid, ontvang je direct jouw ITAA-attest van de volledige opleiding in PDF.

Let op: de opleiding dient volledig gevolgd te zijn. Het doorspoelen van de video telt in geen geval!

Je hoeft jouw attest(en) zelf niet op te laden op het ITAA-portaal, wij doen dit voor jou op het einde van ieder kwartaal.

Je kan het overzicht van jouw behaalde attesten steeds terugvinden op jouw persoonlijk account.

Inderdaad. Wij laden op het einde van elk kwartaal jouw behaalde ITAA-attesten op op het ITAA-portaal.

Bijvoorbeeld: De ITAA-attesten die je hebt behaald tijdens het eerste kwartaal (periode januari t.e.m. maart) worden uiterlijk begin april opgeladen. Je hoeft hier dus zelf niets voor te doen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stemt u in met ons privacybeleid. Door op “Ik begrijp het” te drukken, aanvaardt u het gebruik van deze cookies.